Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  14:13:47

Η δυσαρέσκεια της Βασιλικής Οικογένειας ήταν αυτή που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να μαζευτεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν συνηθίζει να ζητά συγγνώμη ή να αναδιπλώνεται, αλλά αυτή τη φορά αναγκάστηκε να ανασκευάσει τα όσα είπε για τα βρετανικά στρατεύματα.

Ύστερα από ένα κύμα αντιδράσεων στη Βρετανία, που προκλήθηκε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι βρετανικές δυνάμεις παρέμειναν «μακριά από τις πρώτες γραμμές» στο Αφγανιστάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέστρεψε απότομα τη στάση, επαινώντας τους Βρετανούς στρατιώτες που πολέμησαν στον πόλεμο, υπό την ηγεσία του αμερικανικού στρατού.

Η υποχώρηση αυτή, σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα, ακολούθησε μια χαμηλών τόνων παρέμβαση του βασιλιά Καρόλου Γ΄, του οποίου ο γιος, πρίγκιπας Χάρι, υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή ως πιλότος ελικοπτέρου και έχασε φίλους στις μάχες. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν δεύτερο μόνο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στον συνολικό αριθμό στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα