Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:33:13

Κίνα: Κυκλοφόρησε εφαρμογή για προξενιά με κρατική χορηγία

Χρησιμοποιεί δεδομένα για μεμονωμένους κατοίκους για να δημιουργήσει πλατφόρμα εν μέσω της προσπάθειας για αύξηση στα ποσοστά των γάμων.

Για τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε κάποια ερωτική σχέση η διαδικασία των ραντεβού έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη κούραση, παγκοσμίως. Η αναζήτηση πιθανού συντρόφου από εφαρμογές γνωριμιών οδηγεί σε απόγνωση τους singles, με μία επαρχία της Κίνας να πιστεύει πως βρήκε τη λύση στο πρόβλημα.

Η πόλη Guixi, στο Jiangxi, επαρχία της Ανατολικής Κίνας λανσάρει μια υπηρεσία γνωριμιών, η οποία μάλιστα, χρηματοδοτείται από το κράτος. Η συγκεκριμένη εφαρμογή συλλέγει στοιχεία από ανθρώπους που δεν έχουν σύντροφο, με σκοπό τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συνοικεσίων.

Το Palm Guixi, όπως είναι γνωστή η εφαρμογή, περιλαμβάνει και μια πλατφόρμα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τυφλά, σύμφωνα με την China Youth Daily.
Η εφαρμογή αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας σε όλη την επαρχία για την ενίσχυση του ποσοστού των γάμων, το οποίο μειώνεται σε εθνικό επίπεδο την τελευταία δεκαετία.

Σε άλλο σημείο της ίδιας επαρχίας οι τοπικές κυβερνήσεις οργανώνουν εκδηλώσεις για να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Στην πόλη Gao'an, περίπου 100 νεαροί single παρακολούθησαν μια εκδήλωση στο πάρκο Ruizhou Fuya, όπου μπορούσαν να ντυθούν με παραδοσιακά ρούχα, να παίξουν παιχνίδια και να «έρθουν πιο κοντά» ο ένας στον άλλο καθώς ένιωθαν «το βάθος της κινεζικής κουλτούρας».
via GIPHY

Στο επίκεντρο όλων αυτών των πρωτοβουλιών είναι μια εκστρατεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τις «ακριβές» νύφες. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση αποθαρρύνει την παραδοσιακή πρακτική που προβλέπει ότι ο γαμπρός προσφέρει στην οικογένεια της νύφης μετρητά πριν από τον γάμο.

Ο αστικός κώδικας της Κίνας απαγορεύει την «αξίωση χρημάτων ή δώρων σε σχέση με τον γάμο». Όμως, στην πράξη, η παράδοση εφαρμόζεται συχνά, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές. Το 2022 η Τσιανγκσί ήταν στην κορυφή μιας ανεπίσημης κατάταξης για τα χρήματα που δίνονται για αυτό τον σκοπό, με 380.000 γιουάν κατά μέσο όρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline