Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:15:39

Γιάννης Ζουμπουλάκης: Αφήστε τον Τζακ Νίκολσον ήσυχο

Ολοι θα γεράσουμε, αν είμαστε δηλαδή αρκετά τυχεροί και δεν πεθάνουμε πρώτα. Κάποιοι γερνούν καλά, κάποιοι όχι. Αυτό είναι όλο. Και το μόνο.

Πολύ θα ήθελα να δω κάποιον που δεν θα γεράσει ποτέ όμως οι Ντόριαν Γκρέι του κόσμου μας βρίσκονται μόνο στα αριστουργήματα της μυθοπλασίας όπως το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» του Οσκαρ Γουάιλντ και οι αθάνατοι στους υπερήρωες των κόμικς της Marvel.
Το σκεφτόμουν τις προάλλες διαβάζοντας με τεράστια έκπληξη για την τεράστια «επιτυχία» ενός αμερικανικού δημοσιογραφικού μέσου που δεν θέλω καν να ονοματίσω να απαθανατίσει τον Αμερικανό ηθοποιό Τζακ Νίκολσον στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, η οποία δεν είναι η καλύτερη εξαιτίας της ταλαιπωρημένης υγείας του, σε λεπτομέρειες της οποίας δεν θα μπω.
Αυτός ο εμβληματικός καλλιτέχνης που στην δεκαετία του 1970, μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο, τον Τζιν Χάκμαν και κάποιους άλλους, ανήκε στην άτυπη ομάδα των ηθοποιών που συνέβαλλαν στην τεράστια αλλαγή του αμερικανικού κινηματογράφου επιβάλλοντας τον τύπο του αντι-ήρωα στην μεγάλη οθόνη, έχει σήμερα μεγαλώσει και πράγματι, στα 86 του (τα οποία κλείνει το επόμενο Σάββατο, 22 Απριλίου) έχει γεράσει άσχημα.
Και αυτό, στους καιρούς μας, για κάποιους σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει πια το «τι σημαίνει Τζακ Νίκολσον» αλλά το «πως κατάντησε ο Τζακ Νίκολσον».
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται σε όλα αυτά η «είδηση» και με πάσα ειλικρίνεια, επίσης δεν καταλαβαίνω πόσο επιτυχημένο (ή χρήσιμο) μπορεί να θεωρηθεί ένα βίντεο που δείχνει τον Νίκολσον στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι ότι το βίντεο θα «κερδίσει» πάρα πολλά «κλικαρίσματα», διότι κακά τα ψέματα, πολύς κόσμος θέλοντας και μη δεν θα αντισταθεί στον πειρασμό, πόσο μάλλον όταν του τον προφέρουν στο πιάτο.
Εν μέρει το καταλαβαίνω, είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, και δυστυχώς καταλαβαίνω επίσης τα κακεντρεχή σχόλια που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν από πολλούς.
Όμως είδηση εξακολουθεί να μην υπάρχει, ούτε καν δημιουργείται αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι άρρωστος άρα σαν άρρωστος θα συμπεριφερθεί.
Φαίνεται όμως ότι άλλο να είναι κανείς άρρωστος και άλλο να είναι άρρωστος και διάσημος. Προφανώς στο μυαλό κάποιων αυτή η διαφορά φτιάχνει ...είδηση.
Και όμως. Ολοι θα γεράσουμε, αν είμαστε δηλαδή αρκετά τυχεροί και δεν πεθάνουμε πρώτα.
Κάποιοι γερνούν καλά, κάποιοι όχι. Αυτό είναι όλο. Και το μόνο.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΗΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline