Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  10:52:02

Παρηγοριές για τον κατήφορο στα γκάλοπ

Θεωρείται από τους μάλλον καλούς, δηλαδή επιτυχημένους μιας αποτυχημένης διακυβέρνησης, διατηρήθηκε στον ανασχηματισμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλέξης Χαρίσης.

Θεωρείται ότι επέτυχε την αναγκαία, χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα και επιτυχία, « καλή διαχείριση των υποθέσεων και κονδυλίων του ΕΣΠΑ». Ετσι φαίνεται έως τώρα. Ωστόσο τώρα τελευταία άρχισε να κάνει δηλώσεις και να δίνει συνεντεύξεις, που αρχίζουν να σχολιάζονται. Γιατί δεν αφορούν τα οικονομικά αλλά θέματα καυτά. Εκείνα ,της συνολικής πορείας και ανάπτυξης στην Ευρώπη .... χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη θεαματική πτώση των ποσοστών Τσίπρα-Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Παρηγοριές του αέρα από τον κ. Χαρίση, όταν άλλοι Υπουργοί αποφεύγουν να απαντήσουν.

Και να γιατί από συνέντευξη του στο κυβερνητικό ΑΠΕ :

Ερ. Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος καταγράφουν μια αρνητική εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Σας ανησυχεί αυτό;

Απ. Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ποσοτικά και ποιοτικά, τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν πάντως τους πολίτες να στρέφονται προς την αξιωματική αντιπολίτευση ή να συνδέουν οποιαδήποτε ελπίδα με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη. Τόσο από τις καταγραφές της κοινής γνώμης όσο και από την άμεση επαφή με την κοινωνία, η εικόνα μου είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν υψηλές προσδοκίες από αυτή την κυβέρνηση, και γι' αυτό το λόγο -και πολύ καλά κάνουν- μας κρίνουν με αυστηρά κριτήρια. Το ζητούμενο για μας είναι (α) να ακολουθήσουμε τον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος (που εξαρχής επιλέξαμε να είναι εμπροσθοβαρές) και τη συνακόλουθη συμφωνία για το χρέος, (β) να προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις θεσμικές τομές που περιμένει ο κόσμος από την Αριστερά, είτε συνδέονται με την αξιολόγηση του προγράμματος (επαναφορά συλλογικών συμβάσεων) είτε όχι (παιδεία, υγεία), (γ) να δουλέψουμε στοχευμένα ώστε η βελτίωση των οικονομικών δεικτών να έχει αντίκρισμα στη ζωή των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει ένα βαρύ φορτίο. Καθήκον μας είναι να πετύχουμε την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση όχι ως μια επιστροφή στο παρελθόν, αλλά ως την απαρχή μιας νέας πορείας, που οφείλει να περιλαμβάνει την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, την εξυγίανση του δημόσιου βίου και την εμβάθυνση των δημοκρατικών συμμετοχικών θεσμών.
πηγή: ΑΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline