Τρίτη 7 Μαϊου 2024  08:13:35

Τα σενάρια αποστασίας δεν πουλάνε

Δεν πρόκειται μόνο για ασόβαρες υπερβολές και συγκρίσεις με τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου 1965 αλλά και για ανύπαρκτα στοιχεία συνομωσίας από μη σοβαρά πρόσωπα και περιπτώσεις.

Αφενός με τη διαρροή πληροφοριών περί μετακίνησης βουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου με την «αποκάλυψη» του... σχεδίου συνωμοσίας για να πέσει η κυβέρνηση. Επιστρατεύτηκε ο Πάνος Καμμένος, ένας... κυβερνητικός αξιωματούχος που έκανε τις διαρροές για σχέδιο από Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κοτζιάς που μίλησε ακόμη και εξαγορά συνειδήσεων με... λεφτά ολιγαρχών και ανθρώπων που έχουν παράδοση στις αποστασίες, δείχνοντας την οικογένεια Μητσοτάκη.

Οι δηλώσεις, τα μηνύματα στα social media και οι διαρροές έπεφταν βροχή, αστήρικτες όπως πάντα, και στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό το σκηνικό που είχε στήσει ο Καμμένος με τον Χαϊκάλη το 2014 αλλά και πριν μερικές ημέρες όταν κατήγγειλε στη Βουλή εκβιασμούς κι εξαγορές χωρίς στοιχεία.
Η κυβέρνηση βρέθηκε σε τέτοιον πανικό ώστε ζητούσε από τον Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του για να μην χαρακτηριστεί αποστάτης, ενώ δεν έκανε το ίδιο όταν η Μεγαλοοικονόμου «αγκαλιάστηκε» την επόμενη ημέρα της αποχώρησης της από την Ενωση Κεντρώων, από τον Αλέξη Τσίπρα.

To ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί η κυβέρνηση να είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει», όπως είπε ο κύριος Τσίπρας, ωστόσο, όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά. Αν και το σενάριο εκλογών που θεωρείται πιθανό είναι αυτό του Μαίου 2019, κάποιοι δεν αποκλείουν κάλπες μέσα στο φθινόπωρο. Ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για κυβερνητική αλλαγή, με αποχώρηση Καμμένου κι ένταξη στη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλης κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline