Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  19:23:40

Μητσοτάκης για μετανάστες και ΝΔ

«Τα νησιά ανακουφίζονται, με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τις δομές της ντροπής, ξεκινώντας με το Βαθύ στη Σάμο. Και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα.

Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι' αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα. Εδώ θα δοκιμαστεί η υπευθυνότητα κι η ανθρωπιά της κοινωνίας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι πλέον διευκολύνονται οι Έλληνες του Εξωτερικού να ψηφίζουν απ' τον τόπο διαμονής τους.

Ο άνεμος αισιοδοξίας που πνέει ήδη στη χώρα δεν θα κοπάσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε εκτεταμένα στη ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «αβύθιστο σκαρί πάνω στο οποίο ταξιδεύει η δημοκρατική σταθερότητα».

«Αντιμετωπίσαμε κατάματα τις αλλαγές που συντελούνταν, όταν όλοι οι άλλοι οχυρώνονταν σε δόγματα κι απέστρεφαν το πρόσωπο από τις μεταρρυθμίσεις. Αξιοποιήσαμε το ιστορικό βάθος της παράταξης για να ανανεώσουμε τις αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Και συνεχίζουμε να δίνουμε φρέσκο νόημα στις θεμελιώδεις στοχεύσεις μας σε ένα πολιτικό περιβάλλον που εξελίσσεται. Αυτό, άλλωστε, δηλώνει το ίδιο μας το όνομα: Πάντα Δημοκράτες και διαρκώς Νέοι» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει μάθει από τα λάθη της. «Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να πολιτευόμαστε με υποσχέσεις και μισές αλήθειες. Μάθαμε ότι το κράτος δεν είναι λάφυρο.

Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να ζητούμε την ψήφο των πολιτών αντιμετωπίζοντάς τους ως πελάτες και προσφέροντάς τους μικροανταλλάγματα για να εξασφαλίζουμε την παραμονή μας στην εξουσία. Μάθαμε ότι η εξουσία φθείρει, ότι στην ακραία πόλωση η αξιοκρατία καταλύεται, η αδικία και η διαφθορά ευδοκιμούν. Μάθαμε ότι ο διχασμός της κοινωνίας είναι αδιέξοδος. Μάθαμε ότι οι πολίτες έχουν περισσότερη κρίση από όση νομίζουν οι στενοί κομματικοί μηχανισμοί. Ότι αξιολογούν, ζυγίζουν και τιμωρούν την αλαζονεία, την ανικανότητα, την υστεροβουλία. Μάθαμε πως πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε τους πολιτικούς αντιπάλους μας. Στη δική τους κριτική, όσο άγρια κι αν είναι η πολιτική αντιπαράθεση, υπάρχουν αλήθειες των αδυναμιών και των λαθών μας» είπε προσθέτοντας πως ο πολιτικός πολιτισμός χάθηκε στα χρόνια της κρίσης και πρέπει να τον επαναφέρουμε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline