Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  14:51:57

Αποκαλυπτήρια του «μυστικού μάρτυρα» και .... Υπαλλήλου της NOVARTIS

Στο απολογητικό της υπόμνημα η άλλοτε παντοδύναμη ανακρίτρια Ελ. Τουλουπάκη αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη καθώς υποστηρίζει ότι η μήνυση που υπέβαλε ο Εμ. Βουλκίδης κατά του κ. Δεσταμπασίδη δεν αρκούσε για να άρει το καθεστώς προστασίας από τον δεύτερο.

«Ειδικότερα σε ότι αφορά στην καταγγελία του Εμ. Βουλκίδη κατά του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis αφενός η καταγγελία αυτή έλαβε χώρα πολύ μεταγενέστερα από τη χορήγηση καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου όπως αναφέρουμε εκτενώς και στο προαναφερόμενο έγγραφό μας προς τον επόπτη μας κ. Μπρακουμάτσο η τακτική της καταγγελίας δια των ανωμοτί εξηγήσεων ενός μάρτυρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε άρση της προστασίας του καθόσον τα καταγγελλόμενα και αληθή υποτιθέμενα δεν σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση αφού αφορούν πράξεις σε βάρος της εταιρείας Novartis για τις οποίες απαιτείται έγκληση από την ίδια την εταιρεία».

Ως προς τον δεύτερο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ήταν κατά το κρίσιμο χρόνο υπάλληλος της εταιρείας Novartis. Οι μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν λόγω των εγγράφων των αλλοδαπών αρχών βάσει των οποίων υποδεικνυόταν ως πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιωδώς στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Η κ. Τουλουπάκη προσθέτει ακόμα ότι «κανείς από τους προστατευόμενος μάρτυρες, ούτε ο κ. Μανιαδάκης ισχυρίστηκε ότι εγώ τους επέβαλα παρά την θέλησή τους την συγκεκριμένη ιδιότητα. Απολύτως αντιπροσωπευτικές ενώπιόν σας είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων με τους κώδικες ονομασία Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμος Σαράφης οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ιδία βουλήσει εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας.

Κανένας κεντρικό σχεδιασμός δεν υπήρχε ως προς την υπαγωγή τους στο ειδικό αυτό καθεστώς αλλά κάθε περίπτωση ήταν μοναδική και αυτοτελής». Αναφέρει ακόμα ότι η υπηρεσία της δεν γνωρίζει ούτε αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει ενώπιον των αμερικανικών αρχών, ούτε αν συμπίπτει ή όχι το αντικείμενο των ερευνών ως προς τις πράξεις και τα πρόσωπα στα δύο κράτη, δηλαδή Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες ,ούτε αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες προσδοκούν από την ευδοκίμηση της έρευνας των αμερικανικών αρχών χρηματικό ή άλλο όφελος"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline