Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  15:34:19

«Καμπανάκι» στην Ελλάδα ότι εξαπλώνεται η επιδημία

Ήδη στη Θεσπρωτία τα νέα επτά κρούσματα έχουν προκαλέσει ανησυχία, αφού η περιοχή δεν ήταν στον χάρτη με τις «επικίνδυνες» περιοχές. Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές οι νέες εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες εκπέμπουν SOS για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Ήδη στη Θεσπρωτία τα νέα επτά κρούσματα έχουν προκαλέσει προβληματισμό αφού η περιοχή δεν ήταν στον χάρτη με τις «επικίνδυνες» περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται για δύο αδελφές, μια 52χρονη και μια 59χρονη, από την Παραμυθιά. Μάλιστα, η πρώτη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Η κατάσταση ανησυχεί και προβληματίζει τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές, που εντείνουν συνεχώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς.
Την ίδια στιγμή, αναστάτωση προκλήθηκε στο 7ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης όταν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι πως μια μαθήτρια η οποία πραγματοποίησε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης , βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό.
Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό από τις Αρχές, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline