Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  22:47:32

Αγωνία για την απόφαση

Ισόβια στο δολοφόνο Ρουπακιά την Τετάρτη, πολλές φυλακίσεις και καταδίκες, βαριές κυρώσεις σε Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Μπαρμπαρούση,Παππά, Παναγιώταρους και Κασιδιάρηδες νεοναζιστές. Μέχρι στέρηση να συνεχίσουν. τα πολιτεύονται.

- Πανελλήνια αγωνία (μετά την ...αθωωτική απόφαση της εισαγγελέως ) και δικομματική-αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από το Εφετείο Αθηνών μεθαύριο το πρωί για την καταδικαστική απόφαση , μετά 5,5 χρόνια δίκης για τη δολοφονία Φύσσα, και τις άλλες αιματηρές «δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».

Η αγωνία και η ανασφάλεια κορυφώνονται. Όχι αδίκως. Ακριβώς πέρυσι τον Οκτώβριο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που θα έλεγε η κ,. Αδαμαντία Οικονόμου στην εισαγγελική της αγόρευση, ούτε καν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι στις τελευταίες απολογίες τους και ιδιαίτερα αυτές των ηγετικών τους στελεχών (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παπάς) ήταν απολύτως συμβιβασμένοι με την ιδέα των καταδικαστικών αποφάσεων και επικεντρώνονταν στην προσπάθεια να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό της συμμορίας τους ως εγκληματικής οργάωσης, για να αποφύγουν να προστεθεί η οικονομική ασφυξία στην πολιτική και τη νομική ασφυξία τους.

Η αγόρευση της Οικονόμου ωστόσο πήγε πιο πέρα από τις απολογίες των χρυσαυγιτών. Δεν αρκέστηκε να αποσυνδέσει τα «κεντρικά» των ναζιστών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά προχώρησε στην αποσύνδεση του Ρουπακιά και της δολοφονίας ακόμα και από το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline