Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  02:34:59

Το αντι-παράδειγμα της Ιταλίας και της Γαλλίας

Σε αντίθεση με τη χώρα μας, στη γειτονική Ιταλία, η κυβέρνηση πήρε νωρίς μέτρα, καθώς από το καλοκαίρι ενέκρινε κονδύλι 2,9 δισ. για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, που περιλαμβάνει μονοθέσια θρανία, σχολικές υποδομές, αίθουσες και εξοπλισμό.

Από το καλοκαίρι προγραμμάτισε την πρόσληψη 50.000 καθηγητών και διοικητικού προσωπικού διαθέτοντας 977 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης μερίμνησε ώστε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης να έχει δικό της προϋπολογισμό για την πρόσληψη προσωπικού.
Η κυβέρνηση της χώρας μας, επαναπαυμένη στις δάφνες της για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, δεν ενίσχυσε τα ΜΜΜ, με αποτέλεσμα καθημερινά να στοιβάζονται εργαζόμενοι και άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη για τη μετακίνησή τους.

Κυρίως όμως ευθύνεται γιατί άφησε αρρύθμιστο το τοπίο της διάγνωσης προκειμένου να εξασφαλίζονται κέρδη για τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους μια εξέταση που αφορά τη δημόσια υγεία, ενώ άλλοι, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα, ενδέχεται να διασπείρουν τον ιό.

Επειδή είναι προσφιλής μέθοδος στους δημοσιολογούντες, ειδικούς και μη, οι συγκρίσεις, αναφέρεται ότι στη Γαλλία των 67 εκατομμυρίων τα τεστ που γίνονται εβδομαδιαίως είναι περισσότερα απ' όσα έχουν διενεργηθεί στην Ελλάδα από την έναρξη της επιδημίας. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο τα τεστ διενεργούνταν μετά από συνταγογράφηση ενώ, λόγω του δεύτερου, σφοδρότερου κύματος, εδώ και δύο μήνες οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιήσουν τεστ ελεύθερα παντού, έτσι ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης και έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline