Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:31:59

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Από επίκεντρο κριτικής, μέλλουσα Βασιλική Σύζυγος

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήταν, επί σειρά ετών, η «κακιά» στο βρετανικό «βασιλικό παραμύθι». Ωστόσο πλέον, στα 74 χρόνια της, η ίδια δείχνει δικαιωμένη στα μάτια της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και των βρετανικών μίντια.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήταν, επί σειρά ετών, η «κακιά» στο βρετανικό «βασιλικό παραμύθι». Η γυναίκα που «διέλυσε» τον γάμο του Καρόλου με τη Νταϊάνα, που δέχθηκε κριτική όταν ήρθε στο φως ο δεσμός της με τον Κάρολο, που απαξιώθηκε ως παρίας όχι μόνο από τα βρετανικά μίντια αλλά και από ένα μέρος της ιδίας της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Όλα αυτά βέβαια στο παρελθόν, γιατί πλέον, στα 74 χρόνια της πια, η Καμίλα δείχνει δικαιωμένη, με την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ να την χρήζει βασιλική σύζυγο στο πλευρό του Καρόλου, όταν εκείνος γίνει βασιλιάς.
Και η προσωπική ιστορία της δούκισσας της Κορνουάλης όπως είναι σήμερα ο τίτλος της Καμίλα, διαβάζεται ωστόσο σαν παραμύθι.

Από τη δεκαετία του 1970

Η ίδια γνωρίστηκε με τον Κάρολο πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με τους δυο τους τότε να έρχονται κοντά προτού όμως χαθούν για χρόνια. Στην πορεία ο Κάρολος παντρεύτηκε τη Νταϊάνα και η Καμίλα έναν στρατιωτικό ονόματι Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

Όλα αυτά έως τη δεκαετία του 1980, οπότε η Καμίλα και ο Κάρολος ξαναήρθαν κοντά ο ένας στον άλλο. Ενδεικτική της κατάστασης όπως εξελίχθηκε, και η δήλωση που είχε κάνει δημοσίως η πριγκίπισσα Νταϊάνα χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 1990: «Είμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο».
Ο Κάρολος με τη Νταϊάνα χώρισαν επισήμως το 1992, και η Καμίλα με τον Άντριου το 1995, με την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καρόλου με την Καμίλα να ακολουθεί το 1999 και τον γάμο τους να έρχεται λίγο αργότερα, το 2005.

Πλέον, σχεδόν 20 χρόνια μετά, με την ευκαιρία των δικών της εορτασμών για τη συμπλήρωση 70 ετών στον βρετανικό θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε επισήμως την επιθυμία η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, να φέρει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς.
Στο μήνυμα για την 70ή επέτειο από την έναρξη της βασιλείας της, η 95χρονη Ελισάβετ ανέφερε ότι είναι «ειλικρινής επιθυμία» της να αποκτήσει η Καμίλα αυτόν τον τίτλο.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ, με τον Κάρολο από την πλευρά του να αποδέχεται τη σχετική βασιλική επιθυμία, ευχαριστώντας για την «τιμή».
«Έχουμε βαθιά επίγνωση της τιμής που μας αποδίδεται από την επιθυμία της μητέρας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρολος, αναφερόμενος στον ίδιο αλλά και στη σύζυγό του, Καμίλα.

Σημειώνεται πως η Καμίλα, ο τίτλος της οποίας τώρα είναι δούκισσα της Κορνουάλης, εκπροσωπεί πια τακτικά τη βρετανική βασιλική οικογένεια στο πλευρό του Καρόλου σε επίσημες εμφανίσεις. Όταν οι δυο τους παντρεύτηκαν, είχε αποφασιστεί ότι η Καμίλα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της Πριγκιπικής Συζύγου εάν ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς. Ωστόσο πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Πρωτοσέλιδα

Η είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε πως η σύζυγος του γιου της, Καμίλα, θα γίνει βασίλισσα όταν ανέλθει στον θρόνο ο Κάρολος, βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων σήμερα, Κυριακή.
Η απόφαση αυτή έρχεται, υπό μια έννοια, να επισφραγίσει την αποδοχή της Καμίλα από τους Βρετανούς, που επί σειρά ετών την θεωρούσαν υπεύθυνη για τη διάλυση του γάμου του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Τα βρετανικά ταμπλόιντ ωστόσο πλέον δεν στοχοποιούν την Καμίλα, όπως έκαναν άλλοτε, επί μία δεκαετία μετά τον θάνατο το 1997 της πρώτης συζύγου του Καρόλου, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι εφημερίδες Daily Mail, Sunday Express και Sunday Telegraph κυκλοφόρησαν σήμερα με πρωτοσέλιδους τίτλους αφιερωμένους στην Καμίλα που «θα γίνει βασίλισσα» αλλά και με φωτογραφίες της Ελισάβετ να γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 ετών στον βρετανικό θρόνο κόβοντας μια εντυπωσιακή τούρτα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η ανακοίνωση της βασίλισσας «βάζει τέρμα σε χρόνια εικασιών» για τον μελλοντικό ρόλο της δούκισσας της Κορνουάλης.

Η απόφαση της Ελισάβετ, επισημαίνει η ταμπλόιντ, αποτελεί «το πιο ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο για την ακλόνητη στήριξη της βασίλισσας στη νύφη της, αλλά απόδειξη της αγάπης της για τη γυναίκα που έφερε την ευτυχία στον μεγαλύτερο γιο της».
Η συντηρητική εφημερίδα Sunday Express κάνει λόγο για «ένα δώρο προς τον Κάρολο με αφορμή το πλατινένιο ιωβηλαίο» της βασίλισσας.
Οι Sunday Times υπογραμμίζουν ότι η κίνηση της βασίλισσας βάζει τέλος «σε χρόνια αμφισβητήσεων και σύγχυσης» για τον ρόλο της Καμίλας όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

«Ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα εξέφρασε δημοσίως την άποψή της για ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη μετά τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλας το 2005», επεσήμανε η εφημερίδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline