Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024  20:59:18

Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να επισπεύσει τη δεύτερη κάλπη για τις 25 Ιουνίου

Δύο οι κυρίαρχοι και σοβαροί λόγοι, για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την επίσπευση των εκλογών στις 25 Ιουνίου και όχι στις αρχές Ιουλίου, με την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, των διακοπών και του Τουρισμού.

• Αρχικά η ερμηνεία του αποτελέσματος: Στη ΝΔ ερμηνεύουν το τεράστιο ποσοστό που έλαβε το κόμμα, ως ξεκάθαρη εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό το εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Δευτέρας. «Το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και θέλω να επισημάνω ότι αν ίσχυε χθες το εκλογικό σύστημα που θα ισχύει στις επόμενες εκλογές, η ΝΔ θα είχε μία ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία η οποία θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες», είπε χαρακτηριστικά

• Κατά δεύτερον, οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως στις 28 και 29 Ιουνίου, θα διεξαχθεί σημαντική Σύνοδος Κορυφής και εκεί θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση της χώρας. Παράλληλα να ακυρωθεί το επιχείρημα της Αντιπολίτευσης ότι οι εκλογές τον Ιούλιο θα εμπόδιζαν τους νέους εργαζόμενους στον τουρισμό ή σε διακοπές να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο τους..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline