Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024  00:28:20

Τα γερμανικά ΜΜΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα: Η «νίκη του Μητσοτάκη» και «τέλος του Τσίπρα»

Ο γερμανικός Τύπος συνεχίζει και σήμερα την κάλυψη του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα, με αναλύσεις για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό.

Ογερμανικός Τύπος συνεχίζει και σήμερα την κάλυψη του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα, επιχειρώντας αναλύσεις για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό.
«Η πολιτική περικοπών του Μητσοτάκη έχει αποτέλεσμα», είναι ο τίτλος της οικονομικής Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και η αλλοτινή χώρα κρίσης είναι τόσο σταθερή όσο ποτέ άλλοτε, εδώ και καιρό».

Στο σχόλιο της εφημερίδας αναφέρεται ακόμη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι «οι Έλληνες έχουν καλή μνήμη και δεν έχουν ξεχάσει το χάος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μια χώρα μπορεί με δημοσιονομική πειθαρχία να πετύχει πράγματα τα οποία πριν από λίγα χρόνια φαίνονταν αδιανόητα».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σοβαρό ανταγωνιστή και προσθέτει ότι υπό διακυβέρνηση Μητσοτάκη η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη και μάλιστα δεν ζει πλέον μόνο από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, καθώς έχει προσελκύσει ομίλους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς των logistics και της προηγμένης τεχνολογίας. «Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να οδηγήσει σε νέο κύμα επενδύσεων στην Ελλάδα», εκτιμά ο αρθρογράφος της FAZ.

Στην Sueddeutsche Zeitung ο τίτλος της ανάλυσης είναι «Η ελληνική οικονομία πανηγυρίζει», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «Η εκλογική νίκη του Μητσοτάκη ενισχύει την εμπιστοσύνη».
Στο άρθρο γίνεται λόγος για «θετική απήχηση του εκλογικού αποτελέσματος σε οικονομικούς κύκλους, καθώς οι επενδυτές χαίρονται για το γεγονός ότι οι πολίτες ψήφισαν ξεκάθαρα υπέρ της οικονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σε «θρίαμβο και βατερλό» αναφέρεται στον τίτλο της η Tageszeitung, με σχόλιο στο οποίο σημειώνεται ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να δει το ποσοστό του να συρρικνώνεται περαιτέρω στις επόμενες εκλογές.
«Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον γκρεμό και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιστρέψει την πορεία, διατρέχει τον κίνδυνο να έχει ρόλο κομπάρσου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας», σημειώνει ο συντάκτης.
Στο ίδιο πνεύμα, το Δίκτυο RND αναφέρεται στο «τέλος του Αλέξη Τσίπρα».
«Η Ελλάδα είχε να επιλέξει ανάμεσα στη συνέχεια και στην επιστροφή στον Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη», επισημαίνεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline