Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:38:33

Ποιά αναγκαία μέτρα δρομολογούνται για τις πληγείσες περιοχές

Σε τρία επίπεδα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, ενώ ακόμα είναι δύσκολο να υπολογιστεί το κονδύλι που θα απαιτηθεί για την στήριξη των περιοχών που είτε βρέθηκαν στο επίκεντρο των καλοκαιρινών πυρκαγιών (όπως ο Έβρος) είτε επηρεάστηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία (Θεσσαλία). Ειδικότερα στόχος είναι :


1. Να υπάρξει άμεση στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και έμφαση δίνεται στην άμεση καταγραφή των ζημιών και στην καταβολή των αποζημιώσεων.

2. Να υπάρξουν συγκεκριμένα έργα (π.χ. αποκατάσταση οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά έργα) στις περιοχές που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

3. Να υπάρξουν τολμηρές αλλαγές στην πολιτική προστασία, με έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στον τομέα της πρόληψης, ενώ στόχος είναι να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline