Σάββατο 27 Απριλίου 2024  09:51:49

«Υποκρισία στα καλύτερά της» Οργή για το BBC: Έγραψε πως στη Γάζα «πεθαίνουν», ενώ στο Ισραήλ «σκοτώνονται»

Η ανάρτηση του BBC στο Twitter που έχει προκαλέσει οργή για τα όσα γίνονται στο Ισραήλ και στην Γάζα.

Άραγε έχουν καμία διαφορά οι άμαχοι που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς, με αυτούς που σκοτώνονται από τις επιθέσεις των Ισραήλ; Για τον περισσότερο κόσμο όχι κι αυτό είναι το σωστό.
Ωστόσο, μάλλον για το BBC και πιο συγκεκριμένα για τον άνθρωπο που χειρίζεται τον λογαριασμό του στο Twitter, μάλλον έχει.

Αυτό θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος διαβάζοντας την ανάρτηση που έγινε χθες το μεσημέρι στον επίσημο λογαριασμό του BBC στο Twitter (πλέον Χ) και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και οργή στους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι φαίνεται να διαχωρίζει τον τρόπο που έχασαν την ζωή τους Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.
Συγκεκριμένα λοιπόν, ο συντάκτης της εν λόγω ανάρτησης μιλώντας για τον μέχρι εκείνη τη στιγμή απολογισμό των θυμάτων, έγραψε: «Πάνω από 500 άνθρωποι πέθαναν στην Γάζα, μετά τις μαζικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε τις επιθέσεις της το Σάββατο».
Λίγο προσεκτικός να είναι κάποιος διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο, θα παρατηρήσει πως αυτοί που έχασαν την ζωή τους στην Γάζα «πέθαναν», ενώ αυτοί στο Ισραήλ «σκοτώθηκαν». Κοινώς οι πρώτοι είχαν ένα φυσιολογικό θάνατο, ενώ οι δεύτεροι όχι.
Τα σχόλια στην συγκεκριμένη ανάρτηση έχουν ξεπεράσει τα 2.500 με τους περισσότερους να ασκούν σκληρή κριτική στο Βρετανικό μέσο για την στάση που κρατάει και τον διαχωρισμό που κάνει.

Προφανώς και το λάθος έγινε στην προσπάθεια του συντάκτη να μην χρησιμοποιήσει δύο φορές την ίδια λέξη σε ένα τόσο μικρό κείμενο.
Ωστόσο, όταν πρόκειται για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα κι όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, θα πρέπει όλοι να είναι πιο προσεκτικοί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline