Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:51:25

Φρέντι Μπελέρης: Τον παγίδευσε ο Ράμα λέει ο Μπερίσα – «Πλήρωσε πολίτη από μυστικά ταμεία της αστυνομίας»

Ο Σαλί Μπερίσα προέβη σε σοβαρές καταγγελίες κατηγορώντας την Κρατική Αστυνομία και την Εισαγγελία ότι οργάνωσαν τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη σε μία υπόθεση που ενορχήστρωσε ο Έντι Ράμα.


Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, καθώς αναφερόμενος στην υπόθεση του προφυλακισμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ότι είναι πίσω από τη «σκευωρία».

Ο Σαλί Μπερίσα μιλώντας σε αλβανική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό syri.tv, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες, κατηγορώντας την Κρατική Αστυνομία και την Εισαγγελία (SPAK) ότι οργάνωσαν τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη και υπογράμμισε ότι Έντι Ράμα ενορχήστρωσε όλη την υπόθεση ώστε να παγιδεύσει τον προφυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας.

Ο Μπερίσα κατήγγειλε στο στούντιο τη σκευωρία που οδήγησε τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή δύο ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου. «Ο Ράμα υποβιβάζει σε ακραίο βαθμό το εισαγγελικό όργανο. Θέλω να ενημερώσω τους Αλβανούς απόψε για κάποιες αλήθειες σχετικά με το πρόβλημα του Μπελέρη», είπε αρχικά ο Μπερίσα σύμφωνα με το himara.gr.

«Πολίτης πληρώθηκε με 700 χιλιάδες λεκ από το Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Κρατικής Αστυνομίας»
Σύμφωνα με τον Σαλί Μπερίσα ένας πολίτης χρησιμοποιήθηκε από την Κρατική Αστυνομία για να πραγματοποιήσει την καταγγελία κατά του Φρέντι Μπελέρη. Ο πολίτης πληρώθηκε με 700 χιλιάδες λεκ (περίπου 7 εκατομμύρια παλιά λεκ) και η πληρωμή έγινε από το Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Κρατικής Αστυνομίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας έκανε λόγο για «σκάνδαλο που διέπραξαν αρχηγοί της τοπικής και κεντρικής αστυνομίας» και κατονόμασε τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αυλώνας και τον διευθυντή του Τμήματος Εγκληματικής Αστυνομίας, ότι «ενήργησαν αντίθετα με τον νόμο για την Κρατική Αστυνομία και τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση του μυστικού ταμείου».

Ο συγκεκριμένος πολίτης, τον οποίο ο Μπερίσα κατονόμασε ως Αρσέν Ράμα που λειτούργησε ως συνεργάτης της αστυνομίας, «αντιμετωπίστηκε ως εμπιστευτική πηγή και έλαβε αυτή την ανταμοιβή από το αστυνομικό ταμείο σύμφωνα με μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό», οπότε σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό «η κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου είναι άκυρη και τα στοιχεία αυτά πρέπει να κηρυχθούν απαράδεκτα».
«Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η εμπιστευτική πηγή της αστυνομίας, προκαλώντας η ίδια την πράξη διαφθοράς και η αμοιβή των 7 εκατομμυρίων λεκ του προβοκάτορα που έλαβε από την αστυνομία, καθιστά άκυρη την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτός είναι ο Έντι Ράμα. Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα»

Ο Μπερίσα υποστηρίζει ακόμη ότι βάσει συγκεκριμένου άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται ότι δεν πρέπει να προκαλείται μια εγκληματική πράξη με υποκινούμενες ενέργειες, ωθώντας ένα άτομο να διαπράξει έγκλημα, το οποίο δεν θα το έκανε εάν δεν υπήρχε υποκίνηση από πλευράς της αστυνομίας μέσω κάποιου συνεργάτη της.
«Στην παράγραφο 3 του άρθρου 294 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπονται διεγερτικές ενέργειες ότι δεν πρέπει να προκαλείται αξιόποινη πράξη με την ώθηση ενός ατόμου να διαπράξει ένα έγκλημα που δεν θα είχε διαπράξει αν δεν υπήρχε η επέμβαση της αστυνομίας. Αυτό επιβεβαιώνεται ως πρόκληση και το αποτέλεσμα της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Σαλί Μπερίσα

Ο Αλβανός πρώην πρωθυπουργός παράλληλα ζήτησε να υπάρξει νομική διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για να εξετάσει την υπόθεση
Τέλος, έκλεισε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. «Αυτός είναι ο Έντι Ράμα. Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα που μας φέρνει σε σύγκρουση με έναν γείτονα», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline