Κυριακή 28 Απριλίου 2024  00:25:53

Ο δύο εταιρείες με τα δύο εκατ. πρόστιμα για αισχροκέρδεια

Το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ επιβλήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:
6. Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».
7. Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Η ιστορία της Ελαΐς – Unilever

Η Unilever παράγει και διαθέτει περίπου 400 μάρκες, σε περισσότερες από 190 χώρες. Είναι μια παγκόσμια εταιρεία με παγκόσμιο στόχο όπως αναφέρει στο σλόγκαν της να κάνει την αειφορία καθημερινό τρόπο ζωής. Από το 1962 στον όμιλο της Unilever ανήκει η Ελαΐς, με παράδοση στον τομέα της ελαιουργίας.
Για την Ελαΐς – Unilever Hellas δεν είναι η πρώτη φορά που της επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς το 2018, είχε επιβαρυνθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με πρόστιμο μεγαλύτερο των 27 εκατ. ευρώ, για συμφωνίες που αφορούσαν τον τομέα των προϊόντων μαργαρίνης.

Η ιστορία της Ελαΐς στην Ελλάδα είναι πολύ παλιά και το όνομά της στενά συνδεδεμένο με τον ελαιοπαραγωγικό τομέα. Αρκεί να αναφερθεί ότι στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εισήχθη το 1941, απ' όπου αποχώρησε το 2007, με απόφαση της μητρικής Unilever, στον όμιλο της οποίας εντάχθηκε το 1962, αρχικά με την απόκτηση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο αυξήθηκε το 1982 με την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Ελαΐς.
Η γκάμα των προϊόντων της Unilever, διαθέτει πολλά επώνυμα προϊόντα με φήμη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Procter & Gamble

Αλλά και τα προϊόντα της P&G βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά, καθώς η εταιρεία έχει ιστορία πάνω από 180 χρόνια. Η Procter & Gamble (P&G), είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρία με έδρα το Σινσινάτι, Οχάιο, ΗΠΑ, που ιδρύθηκε το 1837 από τους William Procter και James Gamble. Ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα προσωπικής υγείας / υγείας των καταναλωτών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής. συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς, της φροντίδας υγείας, της οικιακής φροντίδας και της οικογενειακής φροντίδας.
Η γκάμα με τα προϊόντα της περιλαμβάνει τις εξής δημοφιλείς φίρμες: Pampers, Tide, Ariel. Lenor, Always, Tampax, Gillette, Braun, Venus, Bear Fruits, Head & Shoulders, Herbal Essences, Pantene Pro-V, Swiffer, Viakal και Fairy.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline