Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:20:45

Κασσελάκης αμήχανος: Σήμερα κλείνει ο κύκλος εσωστρέφειας. Οι δικαιολογίες του για τη διάσπαση

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στη δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης».

«Σήμερα κλείνει ο κύκλος εσωστρέφειας. Ενωμένοι θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή πολιτικών λύσεων για την κοινωνία», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στον απόηχο των εννέα ανεξαρτητοποιήσεων βουλευτών της ομάδας «6+6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου.

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.
Και προσέθεσε: «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής τής βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, επίσης, ότι «η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες», τονίζοντας πως «θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική».
«Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.
Όπως σημείωσε, «χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό».

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς», τόνισε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις», σημείωσε καταληκτικά στην εισήγησή του.
Πηγή: in.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline