Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024  08:50:25

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: 1.000 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία τον Μάιο

Θλιβερό ρεκόρ. Σε 1.000 συλλήψεις, σχετικά με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές Αρχές μέσα στον Μάιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι πλέον «ανοίγουν περισσότερα στόματα» και πως οι γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί. «Οι γυναίκες αυτές προστατεύονται», σημείωσε και τόνισε ότι «αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική Αστυνομία».

Ενδοοικογενειακή βία: «Αύξηση κατά 60%» παρατηρείται την τελευταία διετία στην Ευρώπη
Οπαδική βία και οργανωμένο έγκλημα

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «το ζητούμενο είναι, πέρα από την κατανόηση και τη συγγνώμη, όλοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Αστυνομίας, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν με λιγότερο κόπο, με λιγότερες δυσκολίες, με λιγότερη ενόχληση και κυρίως με περισσότερη ασφάλεια».

Αναφορικά με την ίδρυση του «ελληνικού FBI», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως πρόκειται για μια καινούργια υπηρεσία, με πανελλαδική ευθύνη και δικαιοδοσία. Οπως είπε, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) θα ασχολείται με την αντιμετώπιση των μεγάλων εγκληματικών πράξεων του οργανωμένου εγκλήματος.

Greek FBI κατά της Greek Mafia

Στόχος είναι «να εξειδικεύσουμε περισσότερο τους αξιωματικούς μας, να γίνουμε πιο διεισδυτικοί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο όλο και περισσότερο διευρύνεται και επεκτείνεται και άρα θέλει πολύ πιο ισχυρή αντιμετώπιση», όπως επισήμανε.

Τελικός Conference: Ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την οπαδική βία, τονίζοντας πως πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και να μην ξαναεμφανιστούν εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν έξω από το γήπεδο και στη συνέχεια μεταφέρουν μέσα στο γήπεδο τις πρακτικές τους.

«Ολοι αυτοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αθλητισμό ως μια ευκαιρία για εγκληματικές πράξεις από ναρκωτικά, κλοπές, βία ή οτιδήποτε άλλο να αντιληφθούν ότι ο χώρος αυτός είναι χώρος για αθλητισμό, αναψυχή και όχι χώρος εγκλήματος», είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline