Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  21:59:39

Είχαν καταλάβει μέχρι του Φιλοπάππου: Η απομάκρυνσης σκηνών αστέγων.

Επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών από τον αρχαιολογικό χώρο στον Λόφο Φιλοπάππου πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την αστυνομία την Τρίτη και την Τετάρτη. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε κατάληψη και παραμονή ατόμων στην περιοχή.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της δημοτικής Αρχής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, τονίζεται ότι ανάλογες κοινές δράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, «ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών».

Το κατάλυμα που εντοπίστηκε στου Φιλοπάππου / Δήμος Αθηναίων

«Μετά την πληροφόρηση μέσω δημοσιεύματος για την κατάληψη και παραμονή ατόμων/αστέγων στον αρχαιολογικό χώρο του Λόφου Φιλοπάππου, μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε άμεσα στην αποκατάσταση του χώρου», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.
Αεροφωτογραφία με το σημείο της κατάληψης / Δήμος Αθηναίων

Προσθέτει ότι ο εντοπισμός των καταληψιών έγινε με τη χρήση drones, καθώς το αυτοσχέδιο καταφύγιο δεν ήταν σε εμφανές σημείο.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, τα άτομα που παρέμεναν στον χώρο για περισσότερα από τρία χρόνια, απομακρύνθηκαν ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις δομές του δήμου που μπορούν να τους φιλοξενήσουν.
Στη συνέχεια, ο χώρος καθαρίστηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline