Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  01:08:44

Δημήτρης Δανίκας: Τα παράσιτα

Η πρώτη «γιατί γκρεμίστηκε η κυβέρνηση των ταχαριστερών του Αλέξη Τσίπρα;» Επειδή, θα πείτε «η συμφωνία των Πρεσπών». Για σκεφτείτε το λιγουλάκι. Επειδή θα πείτε «διέσυρε τις αξίες της Αριστεράς». Για ψάξτε το λιγουλάκι.

Οσο και να το ψάχνετε η απάντηση είναι γνωστή: μα επειδή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το επιτελείο του, έβαλαν τα χέρια τους στα πορτοφόλια των λεγόμενων μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών. Και πιστεύω, ακραδάντως, πως αν δεν έβαζαν τα χέρια τους στα πορτοφόλια των μικρομεσαίων και αν έκαναν μερικές μεταρρυθμίσεις μάλλον δεν θα έχαναν
Πάμε στη δεύτερη ερώτηση: γιατί κατρακυλάνε τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη; Λόγω νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλόφιλων; Δεν νομίζω. Αυτό το επιχείρημα το επικαλούνται ως υποστηρικτικό. Η απάντηση είναι απλή. Και η ακρίβεια αλλά και τα κάποια ελάχιστα χιλιάρικα που αναγκάζονται να πληρώνουν στην εφορία δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι τόσοι καταστηματάρχες.

Το money λοιπόν. Κάπως έτσι ακούω διάφορους δικηγόρους, γιατρούς και άλλους μικρομεσαίους και μεγαλομεσαίους, να κραυγάζουν δημοσίως «να μου κοπεί το χέρι αν εγώ ξαναψηφίσω Κυριάκο Μητσοτάκη»
Κλείσιμο
Μάλιστα σε έναν εξ αυτών, του δικηγορικού επαγγέλματος αυτός, εκνευρισμένος από το θράσος του ανδρός, αναγκάστηκα να του πω «ρε συ ξέρεις πόσα πληρώνω εγώ ως μισθωτός, ώστε να καλύπτω με τα λεφτά μου τις δικές σου τρύπες που με τη φοροκλοπή ανοίγεις στον δημόσιο κορβανά;»

Παραμύθι λοιπόν και ο νόμος περί γάμου ομοφυλόφιλων και όλων των άλλων προσχηματικών επιχειρημάτων. Πλην ακρίβειας φυσικά και πλην στέγης. Οποιος τολμήσει να αγγίξει το πορτοφόλι τους, αυτός ο κακός, ο διαπλεκόμενος, ο εχθρός, ο τελειωμένος των μικρομεσαίων και μεγαλομεσαίων μαζών
Κάπως έτσι το εβδομήντα, περίπου, τοις εκατό των φορολογικών εσόδων ετησίως καλύπτεται από μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους. Κάπως έτσι μόνο είκοσι χιλιάδες δηλώνουν εισοδήματα των εκατό χιλιάδων ευρώ.........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline