Σάββατο 27 Απριλίου 2024  03:06:34

Δελφίνια και αρκούδες

Δεν κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στη Βουλή ο παλαιός κωμικός "Ζεν πρεμιέ" Γιώργος Πάντζας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής. Ελάχιστες παρεμβάσεις με ομιλίες στην Ολομέλεια με προτάσεις στις Επιτροπές, με ερωτήσεις και τροπολογίες.

Επιλεκτικές πρωτοβουλίες μόνο. Έτσι, με ένα συνάδελφό του από τον συνεργαζόμενο Όμιλο των Οικολόγων τον Γιώργο Δημαρά ζήτησαν να σταματήσει " η αιχμαλωσία των κητωδών θαλασσίων ειδών ", δηλαδή των δελφινιών σε δημόσια θεάματα σε πισίνες με διάφορους εκπαιδευτές.

Όπως συμβαίνει με τίγρεις και λιοντάρια στο Τσίρκο, αλλά - όπως τονίζουν οι δύο - όπως έχει απαγορευθεί με τα δημόσια θεάματα σε πανηγύρια με τις αρκούδες. Δεν ψηφίστηκε γιατί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικαλέστηκε αναρμοδιότητα. Τους παρέπεμψε στον υπουργό Περιβάλλοντος, επίσης συνεργαζόμενο του κόμματος Οικολόγων. Δεν φαίνεται εύκολο το αίτημα. Τα " δελφινάρια " είναι παγκόσμια θεάματα, αγαπητά μάλιστα στα παιδιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline