Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  02:42:22

Δικηγόροι στον 7ο μήνα

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζοντας την αποχή από τα καθήκοντά τους αντιδρώντας στο ασφαλιστικό αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο, εμφανίζονται οι δικηγόροι της χώρας.

Αδιάλλακτοι και αποφασισμένοι. Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ξεκίνησε αρχικά από τον Δεκέμβριο αλλά σταθερά στις 12 Ιανουαρίου 2016 και αναμένεται να συνεχισθεί με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο πλαίσιο χορήγησης αδειών έως τις 17 Ιουνίου. Από τις 18 του μηνός η αποχή θα λάβει τη μορφή στοχευμένων δράσεων.

Με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι θα εξακολουθήσουν να απέχουν από διοικητικές, φορολογικές, τελωνειακές υποθέσεις και όσες υποθέσεις έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον ολικώς η μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή υφίσταται προσωρινή διαταγή ή απόφαση επί αναστολής.

Παράλληλα, θα απέχουν από ποινικές υποθέσεις υποθέσεις φορολογικού, τελωνειακού και κοινωνικοασφαλιστικού αντικειμένου, δεν θα εκδικάζουν το κύριο ένδικο βοήθημα στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία, δεν θα εκδικάζουν το κύριο ένδικο βοήθημα ή μέσο στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους τραπεζών ή εταιρειών διαχείρισης και απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία, και τέλος θα απέχουν από τις δίκες όπου φορείς κοινωνικής ασφάλισης και ΕΟΠΠΥ είναι ενάγοντες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline