Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  05:05:34

Νέα ποινική δίωξη στο ζεύγος Παπαντωνίου για την Σύρο

Πρόκειται για την Πέμπτη δικαστική τους δίωξη. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του κυρίας Σταυρούλας Κουράκου καθώς και δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς, ως προς την πώληση του σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο, το 2016.

.Στο πλαίσιο της έρευνας, που διέταξε η κυρία Τουλουπάκη και διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς κ. Χρήστος Ντζούρας και κ. Στέλιος Μανώλης, εντοπίστηκαν «δόλιες ενέργειες» με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.

Η ασκηθείσα δίωξη αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε βαθμό κακουργήματος (ως προς τους δυο υπαλλήλους της ΔΟΥ), καθώς και αυτό της ηθικής αυτουργίας στο κακούργημα (ως προς τον υπουργό και τη σύζυγο του).

Πληροφορίες φέρουν τους εισαγγελείς να έχουν «δέσει» το παράνομο της χορήγησης φορολογικής ενημερότητας από τη ΔΟΥ (προκειμένου να μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο), με βασικό δεδομένο ότι οι δυο υπάλληλοί της ήταν σε θέση να γνωρίζουν εξαρχής τις εκκρεμότητες - χρέη του ζεύγους Παπαντωνίου προς το Δημόσιο.

Η υπόθεση ανατίθεται σε ανακριτή Διαφθοράς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline