Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  19:06:29

Κουβέλης: Ζητάω συγγνώμη, στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έγιναν

"Σε ό, τι με αφορά, ζητάω συγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε πάντως ότι "στρατηγικού χαρακτήρα λάθη για την τραγωδία στο Μάτι που οδήγησε στο θάνατο πολλούς συνανθρώπους μας, δεν έγιναν".
"Το ότι μπορεί να υπήρξαν λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις ή διαδικασίες δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτό όμως είναι μία υπόθεση η οποία θα αντιμετωπισθεί σε νηφαλιότερη στιγμή", ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι "κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγνώμη", τόνισε: "Αυτό το οποίο είπε ο πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, αναφορικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, προφανώς και αφορά στην έκφραση της συγνώμης και της λύπης για αυτό το οποίο έγινε. Χωρίς η έλλειψη της συγνώμης και της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, όπως προσδιορίσθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να σημαίνει άφεση των ευθυνών για όλα εκείνα τα λάθη ή τα επιμέρους στοιχεία που οδήγησαν σε αυτήν την καταστροφή. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής και επαναλαμβάνω ότι στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν υπήρξαν.

Άδειασε μία ολόκληρη περιοχή στο Μάτι με είκοσι πέντε χιλιάδες κατοίκους.

Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρξουν αυτοί οι νεκροί συμπολίτες μας. Ενδεχομένως, εάν έλειπαν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, θα μπορούσε να είχε γλυτώσει και αυτός ο κόσμος. Αλλά δεν θέλω να απομακρύνομαι από τις πραγματικές συνθήκες. Δεν σημαίνει ότι δεν αναζητούνται ή δεν θα αναζητηθούν επιμέρους λάθη και παραλείψεις, ενδεχομένως και αμέλειες. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα από εκείνο που καταγράφεται ως η άμεση προτεραιότητα και η επί της ουσίας ανάληψη της ευθύνης. Τί είναι αυτή; Είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που πράγματι μπορεί να αρχίσουν να δίνουν τέλος σε μία εφιαλτική κατάσταση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline