Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  16:46:56

Οι δηλώσεις Τσίπρα – Βούτση για πρόωρες εκλογές

Μιλώντας στο Euronews και κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα ότι αυτό «δεν αποτελεί στόχο, ούτε στρατηγική, ούτε επιθυμία» της κυβέρνησης. Απέφυγε δε να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα αναμενόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις, που όμως δεν έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τετραετία, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι ευρωεκλογές θα της δώσουν την ευκαιρία να καταγράφει τους «πραγματικούς συσχετισμούς» δυνάμεων που επικρατούν στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τόνισε ότι «όταν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και με βάση το τότε οικονομικό κλίμα μπορεί να επισπευθούν οι εκλογές για 2-3 μήνεςμπορεί να επισπευθούν οι εκλογές για 2-3 μήνες». Και συμπλήρωσε ότι «καλά έκανε και άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν 2-3 μήνες νωρίτερα οι εκλογές», αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνουν τετραπλές κάλπες τον Μάιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline