Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  05:32:43

«Γιατί έλειπα από την τραγωδία στο Μάτι»

Στην Πυροσβεστική για την «εσφαλμένη εκτίμηση της πορείας της φωτιάς» στρέφεται ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης στις γραπτές εξηγήσεις που υπέβαλε στους εισαγγελείς που ερευνούν τις συνθήκες της πολύνεκρης τραγωδίας από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον περασμένο Ιούλιο.


Στο υπόμνημα που κατέθεσε δια των συνηγόρων του, ο κ. Ψινάκης, ένας από τους 21 κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου, ισχυρίζεται πως οι υπηρεσίες του δήμου ήταν κατά την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς απόλυτα προετοιμασμένες, σε απόλυτη ετοιμότητα, επιφυλακή και συντονισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης ενώ αναφέρει πως παρείχαν από τις πρώτες στιγμές κάθε δυνατή βοήθεια και αρωγή τους πληγέντες.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα εκφράζει την βαθιά του θλίψη και συμπαράσταση προς τα θύματα και τους συγγενείς τους και τονίζει πως έχει ακλόνητη πεποίθηση ότι από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Τέλος ο κ. Ψινάκης για την απουσία του από τα τραγικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου, αναφέρει πως είχε φύγει για λίγες ημέρες καθώς είχε επιλέξει να βρίσκεται στον Μαραθώνα τον Αύγουστο που θεωρούνταν πιο επικίνδυνος μήνας για πυρκαγιές και ότι μόλις ξέσπασε η φωτιά είχε επικοινωνία με τους συνεργάτες του, αναζητώντας παράλληλο τρόπο να επιστρέψει στον δήμο. Ωστόσο, όπως αναφέρει ούτε πτητικό μέσο μπορούσε να προσεγγίσει εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των καπνών της φωτιάς, ούτε πλωτό, που επιχείρησε να χρησιμοποιήσει, λόγω έντονης θαλασσοταραχής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline