Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  10:29:39

Η FAZ για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και κάποια ονόματα

Όπως αναμενόταν ο Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στο Υπουργικό Συμβούλιο εκπροσώπους της δεξιάς (κάποιοι θα έλεγαν της ακροδεξιάς ή τουλάχιστον της πολύ συντηρητικής) πτέρυγας του κόμματος, γράφει η γερμανική FAZ. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήρθε από το ακροδεξιό κόμμα ΛΑΟΣ στην τώρα κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία, γίνεται Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Μάκης Βορίδης, που ήρθε επίσης από το ΛΑΟΣ, είναι υπεύθυνος για τη Γεωργία. Αξιοπρόσεκτη είναι η στελέχωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι υπεύθυνο για την δουλειά της αστυνομίας. Αυτό σύντομα θα διοικείται από έναν άντρα, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ (...) ήταν για χρόνια ο σημαντικότερος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

Το ότι ο Μητσοτάκης παίρνει στο Υπουργικό του Συμβούλιο έναν πολιτικό που για τον λαό είναι συνδεδεμένος με το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μήνυμα: για τον Μητσοτάκη δεν μετράει μόνο το να είναι κανείς μέλος του κόμματος, αλλά οι επιδόσεις. Υπουργός Εξωτερικών είναι στο εξής ο Νίκος Δένδιας, ένα γνώριμο πρόσωπο από τη Νέα Δημοκρατία. Ως Υπουργός Εξωτερικών, ο Δένδιας θα πρέπει να αντιμετωπίσει σε καμία περίπτωση απλούστερες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή η τουρκοκυπριακή διαμάχη για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου βρίσκεται στην κορύφωσή της. Καθώς μια σύρραξη στην οποία εμπλέκεται η Κύπρος επηρεάζει πάντοτε την Ελλάδα, η πρόσφατη όξυνση θα μπορούσε να είναι η πρώτη πρόκληση για τον Δένδια. Μια άλλη αποστολή, στην οποία ο Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα λεγόμενα, αποδίδει μεγάλη αξία, είναι η εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τα γειτονικά κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, ιδιαίτερα με τη Βόρεια Μακεδονία, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline