Σάββατο 27 Απριλίου 2024  22:07:49

Σακοράφα (ΜέΡΑ25): «Ποια στάση θα τηρήσει το ΥΠΕΞ, σε άλλη Κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία;»

Να ενημερωθεί η Βουλή «ποια είναι η παρέμβαση που έκανε η κυβέρνηση στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο κύριος Μακρόν, έθεσε βέτο στην ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας», ζήτησε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα.


Ζήτησε επίσης, να διευκρινισθεί ποια στάση θα τηρήσει το υπουργείο Εξωτερικών, σε περίπτωση που εκλεγεί στη Βόρεια Μακεδονία κυβέρνηση στην οποία αμφισβητείται η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία για να την αναθεωρήσετε ή να την καταργήσετε, όπως προεκλογικά λέγατε ή θα συνεχίσετε να απαιτείτε την εφαρμογή της, όπως δεσμευτήκατε μετεκλογικά;», είπε η κ. Σακοράφα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει, μονάδα στο υπουργείο Εξωτερικών, με αποκλειστική αρμοδιότητα την έρευνα της εφαρμογής της Συνθήκης των Πρεσπών όπου σε καθημερινή βάση θα συλλέγονται και θα αναλύονται τα σχετικά στοιχεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline