Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:21:02

Στις εικόνες του Economist ο συνταξιούχος-θύμα των capital controls του Τσίπρα

Η έγκυρη βρετανική επιθεώρηση παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και τη συγκλονιστική εικόνα του Έλληνα συνταξιούχου που περίμενε ώρες στις ουρές των ΑΤΜ, το καλοκαίρι του 2015. Κατάκοπος και με δάκρυα στα μάτια, έχει πέσει στο πεζοδρόμιο. Δίπλα του, το βιβλιάριο καταθέσεων και η αστυνομική ταυτότητα.

Ήταν το καλοκαίρι της «περήφανης διαπραγμάτευσης» Τσίπρα-Βαρουφάκη, τότε που ο υπουργός Οικονομικών έλεγε με περηφάνια «ότι έκλεισε τις τράπεζες». Ήταν η μαύρη περίοδος των «capital controls» που έμειναν και στιγμάτισαν την οικονομία τα 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην εξουσία.

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες που επιλέγει η σύνταξη του Economist για τη δεκαετία: Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν ήταν η εξέγερση στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου κατά του τότε προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο πόλεμος στη Συρία, η εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το περιβάλλον, το δράμα των μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο, οι πρόσφυγες Ροχίγκια στο Ιράκ, η αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

economist9

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline