Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  14:08:32

«Πρώτος στόχος ο Γιάννης Αλαφούζος»

Πιέσεις Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες αποκάλυψε ο ανώτατος δικαστικός Π. Αθανασίου στην Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου για τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στον μεγαλομέτοχο του ΣΚΑΙ την περίοδο που εξελισσόταν ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών. "Θα επηρεαζόταν αν του δεσμεύαμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην αποκάλυψη ότι δέχθηκε πιέσεις για την άσκηση διώξεων χωρίς στοιχεία σε συγκεκριμένα πρόσωπα του μιντιακού χώρου από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προέβη ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, «σε μια επίσκεψη μου είπε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) "Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: "Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Έδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακά και τους καναλάρχες. Ήθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές ότι πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανένα φυσικό πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου για τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στον μεγαλομέτοχο του ΣΚΑΙ και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, την περίοδο που εξελισσόταν ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών. "Θα επηρεαζόταν αν του δεσμεύαμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline