Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:32:55

Α.Λοβέρδος: H Kυβέρνηση η Αντιπολίτευση, η συναίνεση

Για πλήρη ανετοιμότητα της κυβέρνησης, αμηχανία στο Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, απουσία σχεδίου και δειλία έναντι της αντιπολίτευσης μίλησε από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Α. Λοβέρδος για να υπογραμμίσει:

«Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα πιαστούμε ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα παντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε το κορυφαίο θέμα που όπως βλέπουμε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις περισσότερες μεταβάλλονται τα δεδομένα των πολιτικών συστημάτων. Οι λαοί αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ακροδεξιές φωνές παίρνουν τη σκυτάλη από τους δικομματιστές και κερδίζουν πλειοψηφίες. Εάν δεν συνεννοηθούμε, μετά από λίγο καιρό όλα αυτά που ξέρουμε για παρόντες συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων θα είναι παρελθόν και στην θέση των δικών μας πολιτικών δυνάμεων θα είναι άλλες με άλλου είδους πολιτικό λόγο. Κάνουμε έκκληση να υπάρξει μια συνεννόηση, να εγκαταλειφθούν ακραίες θέσεις από τα αριστερά ή από τα δεξιά και να επικεντρωθούμε σε αυτό που η χώρα έχει ανάγκη».

Απέναντι σε αυτή την κριτική, η κυβερνώσα πλειοψηφία διά του κ. Σπ.Λιβανού απήντησε ότι ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν το λαϊκισμό. «Προκαλείτε τον λαϊκισμό, κυρίως, όμως, προκαλείτε τις ακραίες φωνές και δεν βάζετε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί τι προκαλείτε και τι έρχεται στο μέλλον. Είστε παντελώς ανεύθυνοι και στην αντιπολίτευση, αλλά κυρίως όταν κυβερνήσατε».

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι πράγματι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τις μεγάλες ροές, και πως έγιναν λάθη αλλά διορθώθηκαν. μίλησε, επίσης, για εξάντληση του διαλόγου με τους φορείς, και για συγκεκριμένο σχέδιο: «Για τη δημιουργία κλειστών κέντρων που θα βοηθήσουν τα νησιά, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, και θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Είμαστε αποφασισμένοι». Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως πρόσθεσε, περιλαμβάνει ακόμα την ασφαλή φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση της απονομής ασύλου σε είκοσι τέσσερις ημέρες με το απώτατο όριο να έρχεται σε δύο μήνες και τις επιστροφές. Και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε:

«Είναι απόλυτο θράσος να έρχεσθε εσείς να μας κουνάτε το χέρι, όταν με τις ιδεολογικές σας εμμονές ανοίξατε τα σύνορα, δεν εκμεταλλευθήκατε τον χρόνο των ήπιων ροών για να δημιουργήσετε εκεί δομές που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες που ήρθαν, αφήσατε ένα απόλυτο μπάχαλο με τον μη έλεγχο των οικονομικών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δεν απορροφήσατε κονδύλια και τελικά αφήσατε και εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου κάβα για τους επόμενους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline