Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  18:04:12

Οι υπουργοί ανησυχούν για τις συνέπειες της γρίπης από την Κίνα

Οι οικονομικές αναταράξεις που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, θα συζητήθηκαν καταρχήν με ανησυχία στη χθεσινή, έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Οι 27 υπουργοί Οικονομικών των κρατών - μελών θα αποτιμήσουν την κατάσταση, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η νέα επιδημία στην ΕΕ, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για μια ενδεχόμενη πανδημία COVID-19. Κλάδοι όπως ο τουριστικός, ο ναυτιλιακός και οι μεταφορές έχουν δεχτεί το πρώτο και ισχυρότερο πλήγμα ενώ προβλήματα εντοπίζονται πλέον και στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται σενάρια έκτακτης ανάγκης σε συνεννόηση με εκπροσώπους των κλάδων που ήδη επηρεάζονται ή είναι πιθανό να επηρεαστούν από την εξάπλωση του ιού. Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια οικονομία και ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε, εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης, ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας και την εξασφάλιση της ανάπτυξης.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην υποστήριξη των κρατικών συστημάτων υγείας, στην κάλυψη θεμάτων που σχετίζονται με καταβολή οφειλών αλλά και στα μέτρα για την υποστήριξη της απασχόλησης. Αρμόδιες πηγές πάντως εκτιμούν πως σήμερα δεν είναι πιθανό να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και η έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα αποτελέσει απλώς την βάση για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαρτίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline