Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  19:02:42

Μήνυμα στήριξης από Μέρκελ στην Ελλάδα

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως κράτη μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το «καυτό» θέμα της Τουρκίας, η Ανγκελα Μέρκελ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιμένει στην ανάγκη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γερμανίδα καγκελάριος ρωτήθηκε για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να απαντήσει:
Βάσεις 2020: Εισαγωγή σε ΑΕΙ με βαθμό κάτω από... 1

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως κράτη – μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας» και κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο, κάτι που χαρακτήρισε στοιχειώδες.

Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι η σχέση που έχει η Γερμανία με την Τουρκία είναι διαφορετική, ότι η ίδια συνομιλεί συχνά με τον Ταγίπ Ερντογάν και πως θα ενημερώσει σχετικά με το αποτέλεσμα των επικοινωνιών αυτών.
Σημείωσε πάντως πως δεν έχει μιλήσει, ούτε θα μιλήσει σήμερα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τόνισε ότι έχει μιλήσει εντατικά με τον Εμανουέλ Μακρόν για τη στάση της Γαλλίας στην υπόθεση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ δυο χωρών – μελών του ΝΑΤΟ «και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να επιλυθεί».
«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις της με την Τουρκία» σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline