Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:07:03

Αν ξεφύγει η επιδημία στην Αττική, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα

Την ανησυχία του, ειδικά για το λεκανοπέδιο της Αττικής, είχε εκφράσει και ο ερευνητής και επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, Δρ Γιώργος Παυλάκης, προειδοποιώντας ότι «αν ξεφύγει η επιδημία δεν μαζεύεται εύκολα.

Αυτό θα είναι καταστροφικό. Απαιτεί μεγάλη προσοχή. Το θέμα θα εξαρτηθεί και από το πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί. Δυστυχώς, όμως τα εμβόλια καθυστερούν. Προσοχή, δεν είναι ανάγκη να χαλάσει το καλό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα στο τελευταίο χιλιόμετρο».

Ο διακεκριμένος ερευνητής είχε σχολιάσει ότι αν υπάρξουν συνωστισμοί θα δούμε πάλι ένα τρίτο αυτή τη φορά κύμα να ογκώνεται γρήγορα. «Το πώς θα συμπεριφερθεί ο κόσμος δεν μπορεί κανένας εκ των προτέρων να το γνωρίζει. Γι' αυτό και η ελληνική κυβέρνηση προειδοποίησε με νέο lockdown αν ξεφύγει η κατάσταση. Το κόστος όμως θα είναι τεράστιο».

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των λοιμωξιολόγων της επιτροπής που εισηγήθηκαν στην παρούσα φάση το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, υπό όρους και κάτω από αυστηρά μέτρα, ο Δρ Παυλάκης είχε χαρακτηρίσει την απόφαση ως «υψηλού ρίσκου και κινδύνου». «Η κινητικότητα σημαίνει νέες μολύνσεις. Δεν υπάρχει πιθανότητα με έναν αερομεταδιδόμενο ιό, σαν αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα και δυστυχώς ίσως έρχονται και νέα στελέχη του ιού πολύ γρήγορα, οι μεταλλάξεις, να τον σταματήσουμε 100%. Οι μάσκες βοηθάνε. Τις φοράνε όμως όλοι; Τις φοράνε συνέχεια;», είχε πει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline