Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  13:36:53

Ζοφερές οι προβλέψεις Τζανάκη για 2.400 κρούσματα τον Μάρτιο

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης προειδοποιεί για 2.000 με 2.400 κρούσματα κορωνοϊού σε έναν μήνα από τώρα, με βάση τα προβλεπτικά μοντέλα.

Ο καθηγητής εκτιμά πως την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου τα 1.800, ενώ στις 5 Μαρτίου θα έχουν φτάσει τις 2.400.

«Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 – 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα», υπογράμμισε, ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη «η άλλη λύση είναι να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, το οποίο θα καταστρέψει την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν το θέλει κανείς. Από τον Δεκέμβριο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου κύματος, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα κρούσματα, γιατί κάνουμε περισσότερα τεστ».

dynamics

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline