Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  16:37:53

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Lockdown τύπου Μαρτίου για 3 εβδομάδες - Κλείνουν σχολεία - λιανεμπόριο

Συγκεκριμένα αναμένεται να κλείσουν όλες οι βαθμίδες των σχολείων, όλο το λιανεμπόριο, ολες οι εκκλησίες κάθε θρησκείας για τρεις εβδομάδες, μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Στην απόφαση για lockdown τύπου περασμένου Μαρτίου στην Αττική, κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε χθες εκτάκτως ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού.

Οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν την αυστηρή απαγόρευση με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά, που ήθελαν μαλλον πιο αθστητα και εκτταμένα μέτρα σε χρόνο και σε περιοχές..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε εισήγηση για την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στην επιτροπή τέθηκε και το ζήτημα εάν θα ακολουθήσει τα ίδια μέτρα και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο η οριστική απόφαση εκκρεμεί για σήμερα και για την Πάτρα.

Για καθολικό απαγορευτικό στην Αττική προϊδέασε από το πρωί ο κ. Κικίλιας αναφέροντας στο Open ότι θα το εισηγηθεί ο ίδιος αν και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά. Εξήγησε ότι η εισήγησή του θα αφορά ένα σύντομο, ολικό lockdown αντίστοιχο με του περαμένου Μαρτίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline