Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  02:30:47

Μόνο δεξιούς εκτέλεσε η 17Ν, κανένα δεν τρομοκράτησε»

Παρά την προσπάθεια του, μετά τη γενική κατακραυγή να δώσει διευκρινήσεις ,ότι δεν εννοούσε όσα ξεκάθαρα είπε υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, προκάλεσε σοκ η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δρίτσα, ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν», δικαιολογώντας, έτσι, τους φόνους και τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης και παίρνοντας σαφώς το μέρος του φυλακισμένου Δ. Κουφοντίνα.

Το hashtag «17 Νοέμβρη» βρέθηκε πρώτο στις αναρτήσεις, στο Twitter, και πολλοί χρησιμοποίησαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους.

Εκεί που νομίζαμε ότι ο Κουφοντίνας είναι πρόβλημα του Μητσοτάκη, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι βασικά του Τσίπρα #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει

— Kostas Giannakidis (@kgiannakidis) March 2, 2021
Με τους Χρυσαυγίτες ξεμπερδέψαμε, μένει να ξεμπερδέψουμε κ με τους φασίστες που «γεννήθηκαν 17 Νοέμβρη».

— Ο Τέμπορας ο Μόρες (@temporasmores) March 1, 2021
Αυτό και τίποτα άλλο, ευχαριστώ κι αντίο pic.twitter.com/uesWgJLrcx

— Κάφτης (@caftis) March 2, 2021
η τρομοκρατία στην τρομοκρατία δεν θα περάσει .... https://t.co/HPl2vVwIjA

— Stravoxylo (@Stravoxylo) March 2, 2021
Πιστεύουν πως οι διαφορές απόψεων λύνονται με τα όπλα. Πως αν διαφωνείς με κάποιον, έχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις. Γεννήθηκαν 17 Νοέμβρη ή 21 Απρίλη. Ζουν ανάμεσά μας. Πρέπει να ξεριζώσουμε το φασισμό από τη χώρα, είτε γεννήθηκε 17 Νοέμβρη είτε 21 Απρίλη.

— Fotis S. Kokotos (@FotisKokotos) March 2, 2021
Το πανό "γεννήθηκα 17 Νοέμβρη" είναι ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία μας ως κοινωνία.
Το σύνθημα "γεννήθηκα την 17 Νοέμβρη" το υποστηρίζει πλέον πλήρως ο Τσίπρας με την προχθεσινή του ανάρτηση.

— Κοινή Λογική || (@commonsense491) March 1, 2021
Οι πατοζαιοι είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος» κ ποστάρουν φωτό των φασιστοειδών που «γεννήθηκαν 17 Νοέμβρη». Καλά θα πάει κ αυτό

— Ο Τέμπορας ο Μόρες (@temporasmores) March 1, 2021
Στην αντίδραση της δημοσιογράφου, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από τη συγκεκριμένη δήλωση, ο κ. Δρίτσας αντέτεινε: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη "17 Νοέμβρη". Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

«Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη "17 Νοέμβρη" με τις δολοφονίες;», τον ρώτησε, επιμένοντας, η δημοσιογράφος Λία Λάππα, με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

ΝΔ για Δρίτσα: Προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των θυμάτων της 17Ν – Ο Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει ότι «οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline