Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  05:33:43

Ο πρωθυπουργός περί Μέρκελ και Μακρόν και τουρισμού στην Ελλάδα

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επέπληξαν την Ελλάδα και άλλες χώρες για χαλαρά μέτρα στην υποδοχή τουριστών, λέγοντας: «Πράγματι η Μέρκελ αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται το εμβόλιο Sputnik.

Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε όλα τα εμβόλια που έχει αναγνωρίσει η ΕΕ, αλλά μπορούμε να δεχθούμε και άλλα. Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε πολλούς ελέγχους στα σύνορα. Ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι ο εμβολιασμός».

«Δεν μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία η παράλλαξη Δέλτα αλλά εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανό να κολλήσει» είπε ακόμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα πετύχουμε το στόχο μας όσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού». «Έχουμε κάνει ως κυβέρνηση ότι έπρεπε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα φτάσουμε στο στόχο ανοσοποίησης που έχουμε θέσει. Καταλαβαίνω όσους εξέφρασαν έναν αρχικό προβληματισμό για τα εμβόλια. Δεν είναι πολλοί οι αρνητές των εμβολίων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.