Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  21:00:54

ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Αλ. Τσίπρα– Κατέθεσε τροπολογία για τη μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική τροπολογία που κατέθεσε, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για έκτακτες μειώσεις προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου τη μείωση των συντελεστών του ΕΦΚ στο κατώτατο επιτρεπόμενο όριο της ΕΕ για το πετρέλαιο θέρμανης, το φωτιστικό πετρέλαιο, τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, καθώς και το φυσικό αέριο

Τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και την οποία υπογράφει η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που κατέθεσε κάνει λόγο για έκτακτες μειώσεις προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα ακρίβειας. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου τη μείωση των συντελεστών του ΕΦΚ στο κατώτατο επιτρεπόμενο όριο της ΕΕ για το πετρέλαιο θέρμανης και το φωτιστικό πετρέλαιο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης.
Στην ίδια κατεύθυνση η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και τη μείωση του φόρου για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, καθώς και το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης.

Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας επισημαίνει απέναντι στη «συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για το κύμα ακρίβειας που απειλεί με φτωχοποίηση την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. καταθέτει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις ουσιαστικής προστασίας και στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η μείωση των συντελεστών ΕΦΚ συγκριμένων καυσίμων στα κατώτατα όρια της Ε.Ε., όπως περιλαμβάνεται στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνιστά μία αναγκαία και γενναία φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, μπορεί να ανακόψει το κύμα ακρίβειας και ταυτόχρονα να αυξήσει την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων, καταλήγει στη δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline