Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:57:51

Ουκρανία: Ρωσικό χαβιάρι και διαμάντια στο στόχαστρο των νέων βρετανικών κυρώσεων

Η Βρετανία ενισχύει τις εμπορικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στοχοθετώντας πολυτελή αγαθά, μεταξύ αυτών το χαβιάρι, τον άργυρο και τα διαμάντια μέσω της επιβολής απαγορεύσεων στις εισαγωγές και υψηλότερων δασμών.

•Η Βρετανία ενισχύει τις εμπορικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στοχοθετώντας πολυτελή αγαθά, μεταξύ αυτών το χαβιάρι, τον άργυρο και τα διαμάντια μέσω της επιβολής απαγορεύσεων στις εισαγωγές και υψηλότερων δασμών, με στόχο να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.
Οι τελευταίες αυτές κυρώσεις θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις εισαγωγών αργύρου, προϊόντων ξύλου και προϊόντων πολυτελείας από τη Ρωσία, περιλαμβανομένου του χαβιαριού, έγινε γνωστό από το βρετανικό υφυπουργείο Διεθνούς Εμπορίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δασμοί θα αυξηθούν κατά 35% σε ορισμένα προϊόντα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όπως τα διαμάντια και το καουτσούκ.
Σε ένα πρώτο κύμα εμπορικών κυρώσεων, στις 15 Μαρτίου, η Βρετανία ανακοίνωσε απαγορεύσεις εισαγωγών για ορισμένα αγαθά πολυτελείας και επιπλέον δασμούς σε μια σειρά ρωσικών προϊόντων, μεταξύ αυτών βότκα, μέταλλα, λιπάσματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline