Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:16:01

Πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος: Ο Τζο Μπάιντεν θα του απονείμει το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας

Το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ θα απονείμει ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον πρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο. Το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, θα απονείμει ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον πρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο στις 7 Ιουλίου. Πρόκειται για εξαιρετική τιμή, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως στα 50 χρόνια που υπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως ιερέας συμβούλευσε πολλούς αμερικανούς Προέδρους.

Ο πατήρ Καρλούτσος –Father Alex έχει προσφέρει για δεκαετίες την αφοσίωσή του στην Ορθοδοξία, στο Πατριαρχείο και βέβαια στον ελληνισμό της Αμερικής. Θήτευσε κοντά σε τρεις αρχιεπισκόπους Αμερικής και βοήθησε με την αποτελεσματικότητά του και την άοκνη εργατικότητά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας είναι ένα βραβείο που απονέμεται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για να αναγνωρίσει άτομα που έχουν μια ιδιαίτερα αξιοκρατική συμβολή στην ασφάλεια ή τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη, πολιτιστικές ή άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline