Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:00:47

Τσίπρας :Η διπλή εξαπάτηση στους συνταξιούχους

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για δεύτερη απάτη του πρωθυπουργού.

«Δεν ντρέπεστε; Έρχεστε ξανά να τους εξαπατήσετε. Τους εξαπατήσατε και 2η φορά μετά την εκλογή σας, όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά. Τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν τα αναδρομικά. Τώρα δίνετε πάλι υποσχέσεις, ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης».

Εξαπατήσατε τους συνταξιούχους όταν μιλούσατε για ψίχουλα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τα κοινωνικά μερίσματα. Όταν μετά την έξοδο από τα μνημόνια κάναμε τη 13η σύνταξη και υποσχεθήκατε ότι θα την διατηρήσετε, αλλά δώσατε τα χρήματα 1 δισ. Για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Τους εξαπατήσατε δεύτερη φορά, τότε που έλεγε ο κ. Πέτσας να μην κάνουν προσφυγές, θα τα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι.

Αφού τους πετσοκόψατε τα αναδρομικά, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, τώρα τους λέτε θα τα πάρουν μόνο όσοι κάναν προσφυγή.

Αντί να απολογηθείτε για αυτό, ήρθατε πάλι να τους εξαπατήσετε δίνοντας ακόμη μία φορά υποσχέσεις. 1.1.23 η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ποιοι είναι αυτοί που επιβαρύνονται από την εισφορά; Όσοι συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από 12.000 ευρώ και η εισφορά για αυτούς είναι 2,2%. Δηλαδή όσοι είναι κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, από την εξαγγελία που κάνατε δεν θα πάρουν τίποτα. Το 66% των συνταξιούχων της χώρας παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο.

Ισχυριστήκατε ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις, αλλά αυξήσεις θα δουν 1 εκατ. συνταξιούχοι, ενώ δεν θα δουν 1,2 εκατ. Συνταξιούχοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά. Πανηγυρίζετε δηλαδή για αύξηση 4% σε κάποιους συνταξιούχους ενώ το κόστος της ενέργειας είναι 200% πάνω.

Αντί να απολογηθείτε για την απάτη στους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και να πείτε θα το αποκαταστήσω, να δοθούν τώρα τα αναδρομικά, έρχεστε ακόμα μία φορά να τους εξαπατήσετε.

Ποιος σας πιστεύει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας; Ούτε οι βουλευτές σας. Έχετε οδηγήσει σε πρωτοφανή αστάθεια τη χώρα και λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline