Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  06:57:19

Σχέδιο για την προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών. Ούτε ειρήνη ή παύση του πολέμου από τον Πούτιν

Η κίνηση αυτή της Ρωσίας, η οποία κλιμακώνει τη σύγκρουση με τη Δύση, έρχεται στον απόηχο των στρατιωτικών επιτυχιών της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά της χώρας και ενώ ο Πούτιν εξετάζει τα επόμενα βήματά του μετά από επτά μήνες συγκρούσεων, που έχουν προκαλέσει το σοβαρότερο ρήγμα στις σχέσης Ανατολής-Δύσης μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962.

Ουκρανία: Η Ρωσία ενεργοποιεί σχέδιο για προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία, αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), η γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) και οι Ρώσοι αξιωματούχοι που έχουν εγκατασταθεί στην Χερσώνα, δήλωσαν ότι τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Οι φιλορωσικές αρχές σε περιοχή της Ζαπορίζια δήλωσαν ότι θα διεξαγάγουν και αυτές ψηφοφορία τις ίδιες ημερομηνίες.

Συνολικά, οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στο 15% της ουκρανικής επικράτειας – μια περιοχή περίπου στο μέγεθος της Ουγγαρίας ή της Πορτογαλίας.
Το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών θα είναι μη αναστρέψιμο και θα δώσει στη Μόσχα -η οποία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο- λευκή επιταγή για να υπερασπιστεί στη συνέχεια αυτό που θα θεωρούσε νομικά δικό της έδαφος, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline