Σάββατο 4 Μαϊου 2024  03:41:32

Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχουν άβατα και "γκρίζες ζώνες" στην ασέλγεια και κακοποίηση»

«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα.

Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και συνέχισε:

«Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην "Κιβωτό του Κόσμου", η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια. Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη. Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά».

Τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Την ώρα που ο ιδρυτής της ΜΚΟ πατέρας Αντώνιος αρνείται όσα καταγγέλλονται και ταυτόχρονα αφήνει υπόνοιες ότι ορισμένα παιδιά έχουν προβεί σε ψεύτικες καταγγελίες θέλοντας να «εκδικηθούν» την οργάνωση επειδή δεν ζουν πλέον με τους γονείς τους, οι Αρχές σημειώνουν ότι αν και δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τώρα επίσημη καταγγελία, πλέον ανοίγει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων προκειμένου να αντληθούν οι απαραίτητες πληροφορίες.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι θα κληθούν να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ και στα γραφεία Προστασίας Ανηλίκων τα παιδιά που καταγγέλλουν την κακοποίηση τους, άνθρωποι από την «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά όπως μετέδωσε το OPEN στις Αρχές θα μιλήσουν και παιδιά τα οποία αυτή τη στιγμή διαμένουν σε δομές της «Κιβωτού». Σύμφωνα με τον ANT1, ήδη έχει καταθέσει ένας νεαρός.
Όπως μετέδωσε στο OPEN η Μαίρη Γύγου, άπαντες που ζουν κοντά στην δομή του οργανισμού στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα εκείνοι που προσέφεραν εθελοντικά για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών δηλώνουν σοκαρισμένοι από τις καταγγελίες που έχουν πλέον πάρει τη μορφή ντόμινο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline