Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  21:07:50

Γεραπετρίτης: Δεν αποδεχόμαστε ιδιοκτησία ή δανεισμό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία, γίνονται μόνο συζητήσεις" και - όπως είπε - "απέχουμε πολύ από το να μπορέσουμε να κάνουμε μία συμφωνία".

"Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ιδιοκτησία των Γλυπτών του Παρθενώνα από την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε και έναν δανεισμό, υπό οποιαδήποτε μορφή γίνει αυτός, καθώς αυτό θα ήγειρε ζήτημα ιδιοκτησίας", ξεκαθάρισε στην ertnews o υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι το μόνο που μπορεί να συζητήσει η ελληνική πλευρά με το Βρετανικό Μουσείο, στο πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης είναι η επιστροφή των γλυπτών να γίνει υπό ένα νομικό ένδυμα.

"Έχουμε όντως θέσει ένα θέμα", παραδέχθηκε, "να μπορούμε να στέλνουμε κάποιες από τις ελληνικές αρχαιότητες στο βρετανικό Μουσείο για περιοδικές εκθέσεις".
Ο υπουργός Επικρατείας αποσαφήνισε ωστόσο ότι "δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία, γίνονται μόνο συζητήσεις" και - όπως είπε - "απέχουμε πολύ από το να μπορέσουμε να κάνουμε μία συμφωνία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline