Σάββατο 4 Μαϊου 2024  19:11:37

Μ. Τσαβούσογλου ανήσυχοςγια F-35: «H ισορροπία των ΗΠΑ απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία έχει αρχίσει να χαλάει»

Αιχμές εναντίον των ΗΠΑ με αφορμή την επικείμενη πώληση των F-35 στην Ελλάδα άφησε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ο Τσαβούσογλου είπε, μεταξύ άλλων: «Το θέμα της "παραχώρησης των F-35 στην Ελλάδα" είναι μια είδηση που διαβάζουμε κι εμείς στα ΜΜΕ. Αλλά γενικά λέμε το εξής στις ΗΠΑ: "Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει. Η Αμερική είχε μια πολιτική ισορροπίας"».
«Δυστυχώς, και η ισορροπία μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο άρχισε να επιδεινώνεται. Ένας σύμμαχος όπως η Αμερική πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτές τις ισορροπίες. Αυτό έχουμε να πούμε» είπε ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας: «Διαφορετικά, δεν μας ενδιαφέρει ποιος πουλά ποιο όπλο σε ποιον. Το σημαντικό είναι ποια είναι η δύναμή μας; Τι κάνουμε; Ποια βήματα κάνουμε για τα συμφέροντά μας; Αυτό είναι πιο σημαντικό για εμάς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline