Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  23:01:36

Η Εύα Καϊλή θέλει να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο

Τι αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ελεύθερη να κινείται εκτός της οικίας της και να ασκεί όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι από σήμερα η Εύα Καϊλή, όπως σημειώνουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από σχετική απόφαση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Ακολουθεί η δήλωση των δύο συνηγόρων της:
«Από σήμερα και κατόπιν εντολής του δικαστή Michel Claise, που έχει αναλάβει την έρευνα, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού δικαστή Raphaël Malagnini, η κυρία Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να κινείται εκτός της κατοικίας της και να ασκεί πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν τη λυπεί, αφού η κυρία Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητα της Καϊλή πληθαίνουν καθημερινά».

Οι περιοριστικοί όροι για την άρση της ηλεκτρονικής επιτήρησης της Εύας Καϊλή
«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο, ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη», είπε νωρίτερα ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, η κ. Καϊλή θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της. Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.
Ο Μ. Δημητρακόπουλος ανέφερε επίσης πως οι σχέσεις της ίδιας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ήταν πάντοτε πολύ κακές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline