Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  15:25:02

Μητσοτάκης: Γιατί θα συνεχίσω τις προβολές μου στο ΤΙΚ-ΤΟΚ ως ανθρώπου πέρα από την εξουσία

Άκης Παυλόπουλος: Τώρα, να αλλάξουμε λίγο κλίμα; Να δούμε τι σας έμεινε από αυτή την δεύτερη προεκλογική περίοδο; Σας είδαμε πολύ ενεργό στο TikTok και αναρωτιόμαστε αν το μοντάρετε μόνος σας, αν έχετε σκηνοθέτη; Αν υπάρχει ομάδα; Σκεφτήκαμε ακόμη και τη Δάφνη, να σας πούμε ότι μπορεί να έβαλε το χεράκι της.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ' αρχάς, νομίζω ότι στο τέλος κάθε προεκλογικής περιόδου μένει μια γλυκιά κούραση, γιατί είναι εξοντωτικό το πρόγραμμα, πόσο μάλλον όταν πρέπει να κάνεις...

Δημήτρης Οικονόμου: Υπάρχει περιοχή που δεν πήγατε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι πήγαμε παντού και ειδικά στη δεύτερη προεκλογική περίοδο επέλεξα να πάω και σε περιοχές που δεν είχα προφτάσει να πάω στην πρώτη προεκλογική περίοδο.

Χαιρέτησα πάρα πολλούς ανθρώπους. Τράβηξα πάρα πολλές φωτογραφίες, πάρα πολλές selfies, έβγαλα εκατοντάδες ομιλίες. Άκουσα πολλούς συμπολίτες μας, όχι μόνο τα καλά, και τα παράπονα, τις ανησυχίες τους.

Δημήτρης Οικονόμου: Ακούσατε προβλήματα που δεν τα ξέρατε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βεβαίως, εννοείται. Πάντα, και στην προεκλογική περίοδο, φροντίζω να καταγράφω προβλήματα. Να λύνω και κάποια προβλήματα αν μπορώ να τα αντιμετωπίσω, αν είναι μικρά, εκείνη τη στιγμή.

Παραδείγματος χάρη, όταν πήγα στην Πάτμο μου είπαν κάποια παιδιά εκεί ότι έχουν ένα πρόβλημα με ένα γήπεδό τους. Αναζήτησα εύκολα μία ιδιωτική χορηγία. Γιατί πολλές φορές τα πράγματα λύνονται και με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα.

Από εκεί και πέρα, αν με ρωτάτε για το TikTok...

Δημήτρης Οικονόμου: Πώς προέκυψε αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προέκυψε διότι διαπίστωσα, και σε συνομιλίες με τα παιδιά μου, ότι η νεολαία δεν βλέπει τηλεόραση, δεν διαβάζει εφημερίδες και ενημερώνεται πρωτίστως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το Instagram αλλά πρωτίστως από το TikTok.

Δημήτρης Οικονόμου: Ναι, αλλά εδώ το κάνατε επαγγελματικό. Δηλαδή είναι πραγματικά εφάμιλλα, πολλά από τα βίντεο που έχουμε δει, πιτσιρικαρίας που ασχολείται έντονα με αυτό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προφανώς δεν τα κάνω μόνος μου αλλά το περιεχόμενο είναι δικό μου. Το TikTok, από τη στιγμή που βρεις έναν τρόπο να το αξιοποιήσεις, πρέπει να είσαι εναρμονισμένος με τη φύση τού μέσου.

Τι μου έδωσε το TikTok; Τη δυνατότητα για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια πολιτικής διαδρομής, να γεφυρώσω αυτό το χάσμα μεταξύ της δημόσιας εικόνας μου, ως ενός πολιτικού που φοράει γραβάτα, μιλάει στη Βουλή, εκπροσωπεί τη χώρα, και του ποιος είμαι πραγματικά. Διότι πολλές φορές πηγαίνω και συναντώ πάρα πολύ κόσμο και μου λένε...

Δημήτρης Οικονόμου: Δηλαδή βγάλατε στοιχεία του χαρακτήρα σας, μας λέτε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μου λένε «είσαι διαφορετικός από κοντά, από ό,τι στην τηλεόραση». Μα στην τηλεόραση με βλέπετε με μια γραβάτα, πρέπει πάντα να είμαι σοβαρός. Υπάρχει και μια άλλη πτυχή τού χαρακτήρα μας την οποία νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να τη γνωρίσει και κυρίως αυτή τη διάσταση για την οποία εγώ προσωπικά, όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι μου αρέσει το χιούμορ. Έχω τη δυνατότητα να «αυτοτρολάρομαι», μερικές φορές να μην παίρνω τον εαυτό μου τόσο στα σοβαρά. Απλά βρήκα ένα τρόπο μέσα από το TikTok αυτό να το δείξω.

Δημήτρης Οικονόμου: Αποκαλύψατε και πολλά στοιχεία οικογενειακά, το τι συζητάτε ακόμα και με τη Μαρέβα, καμιά φορά που σας επικρίνει και έντονα η Μαρέβα, με τα λουλούδια, με το ένα, με το άλλο. Ισχύουν αυτά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προφανώς.

Δημήτρης Οικονόμου: Ισχύουν;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα είναι αλήθεια, με την έννοια του ότι νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι ένα καλοφτιαγμένο βίντεο, αλλά είναι ένα ειλικρινές βίντεο. Βλέπει ο άλλος, καταλαβαίνει αμέσως, και ειδικά η πιτσιρικαρία, ξέρει αμέσως αν κάτι είναι ειλικρινές.

Δημήτρης Οικονόμου: Αν είσαι στημένος ή όχι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ή αν είναι στημένο. Από εκεί και πέρα, ποιο είναι το μήνυμα; Κάνουμε μία πολύ δύσκολη δουλειά, είναι βαριά η ευθύνη, είμαστε όμως, όταν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας, κι εμείς κανονικοί άνθρωποι, με τις οικογένειές μας, με τις προσδοκίες μας και τις ελπίδες μας για τα παιδιά μας. Δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο, δεν έχουμε ιδιωτικό χώρο διότι αυτή...

Δημήτρης Οικονόμου: Δεν φωνάζουν τα παιδιά, η οικογένεια τώρα δεν φωνάζει, δεν λέει «πότε θα πάμε διακοπές»;

Κυριάκος Μητσοτάκης: ...διότι αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει πάντα μία περιέργεια στους πολίτες να δουν στοιχεία τού χαρακτήρα μας, εκτός από τις πολιτικές μας θέσεις.

Άκης Παυλόπουλος: Θα κλείσει τη Δευτέρα το TikTok;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι.

Άκης Παυλόπουλος: Ή θα μείνει ανοιχτό γιατί τελικά ήταν χρήσιμος δίαυλος επικοινωνίας;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το TikTok δεν πρόκειται να κλείσει. Θα εξακολουθεί, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες, να είναι ένα ακόμα μέσο το οποίο θα χρησιμοποιούμε, και για να προβάλλουμε το κυβερνητικό έργο και για να συζητάμε με τους πολίτες και για να τους ακούμε.

Ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα που κάνουμε στο TikTok είναι ότι πήγαμε στον δρόμο και ρωτήσαμε τους πολίτες ευθέως, χωρίς φίλτρο, και μας έκαναν και σκληρές ερωτήσεις.

Δημήτρης Οικονόμου: Σε αυτές που απαντούσατε εσείς λέτε, ναι.

Άκης Παυλόπουλος: Μια από τις πιο σκληρές θυμάστε ενδεικτικά; Για την υγεία ήταν, για την ακρίβεια ήταν;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και για την ακρίβεια ήταν πολύ-πολύ σκληρές ερωτήσεις, αλλά αυτές είναι οι πραγματικές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσω.

Άκης Παυλόπουλος: Οι αγωνίες των πολιτών.

Δημήτρης Οικονόμου: Χωρίς μεσολάβηση δηλαδή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ξέρω αν μπορώ πάντα να τους πείσω γι' αυτά τα οποία λέω, αλλά παίρνοντας αφορμή και από την ομιλία την οποία έκανε ο Πρόεδρος Obama χθες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είπε κάτι το οποίο είναι σωστό. Κι ευτυχώς εμείς δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο ή ενδεχομένως να περάσαμε αυτή την περίοδο των πολύ σκληρών διαχωριστικών γραμμών. Πρέπει πάντα να προσπαθείς να μιλάς και σε αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως να μη θέλουν να σε ακούσουν, διότι έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Δεν μπαίνουμε σε «σιλό», δεν μπαίνουμε σε στεγανά.

Αν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι ως Νέα Δημοκρατία είναι να διευρύνουμε τα όρια της παράταξης. Δεν το πετύχαμε τυχαία. Το πετύχαμε όχι μόνο μέσα από τις πολιτικές μας, αλλά και μέσα από τη δυνατότητά μας να ακούσουμε και να μιλήσουμε σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν θα θεωρούσαν τη Νέα Δημοκρατία ως μια φυσική πολιτική επιλογή τους.

Άρα προφανώς και θα συνεχίσουμε και το TikTok.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline