Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  08:44:03

Οικονόμου από Αλβανία: Η υπόθεση Μπελέρη «σκιάζει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις»

«Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως δημάρχου», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες
«Ηαλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου:

«Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της πρέσβεώς μας στην Αλβανία, κυρίας Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, κ. Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων. Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline